foto: carina persson, britt standelius

Temadagar

Tovningingskurs med Aja Bergstrand

Aja Bergstrand Manufaktus besökte oss på torsdagens Stickcafe , stickorna byttes mot tovad ull, pinnar, varmt vatten o såpa. Vi tovade fåglar med hjälp av Aja. Efter kaffepausen, pryddes fågeln med ögon, näbb, vingar och stjärtfjädrar. 15 fåglar med varierande utseende blev till och roligt hade vi. Tack Aja!


Rundtur på Orust

Lördagen den 8 augusti gjorde vi en rundtur på Orust. Vi besökte Allmags Varv, där Aja Bergstrand sköter de 70 båtplatserna. I ena delen av den isolerade vinterförvaringslokalen har Aja sitt ulltvätteri och ullkarderi. Aja tar emot ull som tvättas och lufttorkas utanför vid stranden, när vädret tillåter. Den torra ullen kardas i den stora kardmaskinen. Ull läggs på framsidan och valsar runt, på baksidan kommer sen de härliga ullsjoken ut. ● Vi åt god lunch på Henåns brygga i strålande väder. ● Resan avslutades på Kungsvikens Hantverk, där ett 70 tal hantverkare lämnat in sina alster. ● Där det var dags för kaffe och äkta Orust äggost. ● Vi tackar Carina o Roger för guidningen.


Korgflätningskurs i maj 2015

Kurs i korgflätning hölls av Systrarna Korgpil lördagen den 2 maj på Gamla Bruket.Materialet kommer från deras odling. Vackra nyanser i pilbuntarna.
Fotade gjorde Carina Persson, AnnBritt Bramfors och Bertil Wockatz.

Till början av sidan

 

©  Britt Strandelius | Bertil Wockatz

Föreningen Munkedalsslöjd
e-post: kontakt@munkedalsslojd.se